Jegindø kirke er ingen museumsgenstand, det er en brugsgenstand, for en levende menighed

Andre sognekirker er historiske mindesmærker, levn fra middelalderen. Vor kirke er næsten ny, bygget i 1919, fordi der var og stadigvæk er brug for den. Da den gamle kirke blev nedrevet, blev dens kor til sakristi i den nye. Det var der penge at spare ved, og så narrede man de kirkelige myndigheder. De sagde nemlig kategorisk nej til en helt ny kirke, hvorimod de gladelig gav grønt lys for en gennemgribende restaurering af den gamle.

Bag kirkens nutidige ydre videreføres det bedste af de gamle traditioner fra forrige århundredes indre missionske vækkelse. Sognets åndelige rødder når blot endnu længere bagud i tiden. Katolske kirkeskikke har overlevet på egnen helt til begyndelsen af sidste århundrede. Og ved højtiderne ringes der stadig med den klokke, der har været i brug siden en augustdag i året 1463.

“Nu ringer alle klokker mod sky;det kimer i fjerne riger.Hver søndag morgen højt på nystor glæde mod Himlen stiger.”Nu kimer kirkeklokkerne også på Jegindø. For imorgen er det påskedag og vi skal høre det glædelige budskab at Kristus gik ud af graven til liv for os alle.Det er kl 10.30 påskedag i Jegindø Kirke. Kom og vær med og del gerne opslaget.

Slået op af Jegindø i Lørdag den 20. april 2019